Vepřové maso se špenátem a americkými bramborami
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vepřová kotleta
- listový špenát (používám mražený)
- brambory
- česnek
- smetana (31%)
- sůl
- 4 kuličky barevného pepře
- bylinkové máslo
- olej
Postup Vepřové maso se špenátem a americkými bramborami
Postup přípravy receptu
-
ŠPENÁT: Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky nebo malé kostičky a lehce opečeme na oleji. K česneku přidáme kuličky listového špenátu, podlijeme troškou vody, necháme povolit a chvíli dusíme. Jakmile je špenát rozmrazený a povařený přidáme dle chuti smetanu a necháme ji vyvařit. Ochutit solí a pepřem.
AMERICKÉ BRAMBORY: Kartáčkem očištěné brambory asi 15 minut vaříme ve vroucí vodě. Poté je vytáhneme a nakrájíme na čtvrtinky nebo osminky. Plech vyložíme pečícím papírem, naskládáme brambory a přelijeme rozpuštěným bylinkovým máslem. Pečeme asi 30 minut při 150-200°C.
MASO: Maso stačí jen osolit, opepřit a opéct na trošce rozpáleného oleje.
DOMÁCÍ BYLINKOVÉ MÁSLO: Kostku másla smícháme s nasekanou petrželkou, popř. i jinými bylinkami, nastrouhaným česnekem a solí.