Krůtí srdíčka na slanině s hořčicovo smetanovou omáčkou a celozrným knedlíkem
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 600 g krůtích srdcí
- 1 zakysaná smetana
- hrubozrnná hořčice
- 200 g slaniny (oravská)
- sůl
- pepř
- bobkový list
- hladká mouka
- cibule
- olej dle potřeby
Postup Krůtí srdíčka na slanině s hořčicovo smetanovou omáčkou a celozrným knedlíkem
Postup přípravy receptu
-
Krůtí srdíčka si očistíme, odkrájíme přebytečný tuk a nakrájíme na menší kousky. Na oleji si zpěníme cibulku, přidáme srdíčka, na plátky nakrájenou slaninu, osolíme, okořeníme, přidáme bobkový list-
Podlijeme vodou a dusíme na mírném ohni do měkka cca 1 hodinu. Jakmile je masíčko měkké, připravíme si zakysanou smetanu, rozmícháme v ní 1 polévkovou lžíci hrubozrnné hořčice a 2 polévkové lžíce hladké mouky.
Pokud je to moc husté, ještě trošku zředíme mlékem. Tuto záklechtku nalijeme na srdíčka, cca 2 minuty provaříme a máme hotovo.