Krůtí srdce dušené na česneku
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 1 kg krůtích srdcí
- 2 větší cibule
- 20 dkg uzeného špeku
- 1 palice česneku (cca 6 velkých stroužků)
- 1 kostka masoxu nebo 0,5 litru drůbežího vývaru
- hladká mouka
- pepř
- sůl
Postup Krůtí srdce dušené na česneku
Postup přípravy receptu
-
Nakrájený uzený špek vyškvaříme v hrnci a přidáme nakrájenou cibuli. Krůtí srdce očistíme a ořežeme to, co se nám nelíbí. Pokud nejsou srdce moc velká, tak je nakrájíme podélně na poloviny a pokud jsou velká tak na čtvrtky.
Nakrájená srdce dobře propláchneme, aby se vyplavila případná krevní sraženina. Do hrnce k opečené cibuli s vyškvařeným špekem přidáme nakrájená srdce a zprudka orestujeme. Podlijeme vývarem, a necháme dusit.
Okořeníme solí, pepřem a uvedeným množstvím prolisovaného česneku. Dusíme do měkka cca 45-60 minut. K zahuštění použijeme tmavou instantní jíšku. Lehce provaříme cca 15 minut a je hotovo. Podáváme s bramborem nebo rýži.