Krůtí roláda s mrkví
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 střední plátek z krůtího prsa
- 2 - 4 plátky šunky
- sůl
- plnotučná hořčice
- 1 cibule
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžička mleté červené sladké papriky
- 1 mrkev
- 1 kostka bujónu
- hladká mouka
- 1 menší sladkokyselá okurka
Postup Krůtí roláda s mrkví
Postup přípravy receptu
-
Krůtí plátek naklepeme, osolíme a potřeme hořčicí. Poklademe plátky šunky a na jeden konec položíme oškrábanou mrkev. Stočíme do rolády a trochu zpevníme nití. Mrkev může na kocích vyčnívat.
Oloupanou a nakrájenou cibuli usmažíme na oleji dorůžova, přidáme papriku, zamícháme a ihned zalijeme trochou vody. Do vařícího základu vložíme roládu, přidáme bujón a za občasného obracení a podlévání dusíme do měkka.
Roládu vyndáme, přidáme na drobno nakrájenou okurku a zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody. Omáčku provaříme, dochutíme solí a nakrájíme roládu. Podáváme s houskovým knedlíkem.