Pangas zapečený s česnekovo-pórkovými brambory
Recepty, RybySuroviny
- filety z pangasia
- koření na ryby nebo grilovací
- citronová šťáva z 1 citrónu
- hořčice
- česnek
- pórek
- máslo
- strouhaný tvrdý sýr
- kyselá smetana
- mletá červená paprika
- sůl
- pepř
- kmín
- případně Vegeta
- brambory
Postup Pangas zapečený s česnekovo-pórkovými brambory
Postup přípravy receptu
-
Rybu osolíme,okoreníme korením na ryby alebo grilovacím,potrieme horčicou,pretlačeným cesnakom,posypeme mletou paprikou a pokvapkáme citrónom.
Necháme chvíľu odstáť,poprášime hladkou múkou a opečieme na masle.Opečené ryby dáme do pekáča a pečieme asi 30 minut pri 200°C.
Medzitým si zemiaky nakrájame na tenké plátky,osolíme,posypeme kmínom,paprikou a korením podľa chuti (ja som dala grilovacie a vegetu),pridáme posekaný cesnak a pór.
Premiešame a opražíme na panvici na masle.
Predpečené ryby potrieme kyslou smotanou,posypeme syrom,navrch poukladáme plátky zemiakov a kúsky masla.
Dopečieme kým nie je povrch zlatistý.