Omáčka z červené řepy
Recepty, OmáčkySuroviny
- 3 středně velké bulvy červené řepy
- 2 cibule
- 30 g tuku
- 1 dl červeného vína
- 1 dl vody
- 1 střik sójové omáčky
- sůl
- mletý pepř
- mletý kmín
- 1 dl kysané smetany
- lžíce citrónové šťávy
- petrželka
Postup Omáčka z červené řepy
Postup přípravy receptu
-
Červenou řepu důkladně omyjeme a uvaříme nebo upečeme.
Potom ji oloupeme, nakrájíme a umixujeme nebo ji nastrouháme na jemném struhadle.
Na tuku zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme červené víno, vodu, sójovou omáčku, sůl, koření a asi 5 minut mírně povaříme.
Pak vložíme pyré z červené řepy, vmícháme kysanou smetanu a prohřejeme. Dochutíme citrónovou šťávou a zelenou petrželkou. Podáváme k vařenému nebo pečenému hovězímu masu.