Omáčka z červené řepy

Recepty, Omáčky

Suroviny

3 středně velké bulvy červené řepy
2 cibule
30 g tuku
1 dl červeného vína
1 dl vody
1 střik sójové omáčky
sůl
mletý pepř
mletý kmín
1 dl kysané smetany
lžíce citrónové šťávy
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu důkladně omyjeme a uvaříme nebo upečeme.

  2. Potom ji oloupeme, nakrájíme a umixujeme nebo ji nastrouháme na jemném struhadle.

  3. Na tuku zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme červené víno, vodu, sójovou omáčku, sůl, koření a asi 5 minut mírně povaříme.

  4. Pak vložíme pyré z červené řepy, vmícháme kysanou smetanu a prohřejeme. Dochutíme citrónovou šťávou a zelenou petrželkou. Podáváme k vařenému nebo pečenému hovězímu masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!