Vepřová roláda s medvědím česnekem, vejci, quinou a salátkem

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

700 g vepřové plece
4 plátky šunky
medvědí česnek
4 vejce
sůl, pepř
quinoa
rajčata
salát
cibule
ocet
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso pořádně naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme medvědím česnekem. Doprostřed rolády klademe vedle sebe zhruba 4 plátky šunky. Na pánvi usmažíme 4 vejce, necháme vychladnout a rovnoměrně rozprostřeme na šunku. Maso stočíme a omotáme nití, aby roláda držela tvar.

  2. Na rozpálené pánvi s olejem roládu zprudka orestujeme ze všech stran, aby se maso zatáhlo a poté hned přendáme do pekáče, podlijeme trochou vody, přiklopíme a dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů. Za občasného podlévání pečeme zhruba hodinu. Poté odklopíme a pečeme ještě půl hodiny (stále podléváme, aby se maso nevysušilo). Maso vyjmeme z pekáče a necháme cca 10 minut odpočívat. Výpek z masa můžeme ještě trochu zaprášit moukou a necháme pár minut prohřát v troubě.

  3. Quinou na 15 minut namočíme do vody, osolíme a poté hned vaříme zhruba 20 minut. Podáváme se zeleninovým salátkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!