Vepřová roláda s medvědím česnekem, vejci, quinou a salátkem
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 700 g vepřové plece
- 4 plátky šunky
- medvědí česnek
- 4 vejce
- sůl, pepř
- quinoa
- rajčata
- salát
- cibule
- ocet
- olivový olej
Postup Vepřová roláda s medvědím česnekem, vejci, quinou a salátkem
Postup přípravy receptu
-
Maso pořádně naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme medvědím česnekem. Doprostřed rolády klademe vedle sebe zhruba 4 plátky šunky. Na pánvi usmažíme 4 vejce, necháme vychladnout a rovnoměrně rozprostřeme na šunku. Maso stočíme a omotáme nití, aby roláda držela tvar.
Na rozpálené pánvi s olejem roládu zprudka orestujeme ze všech stran, aby se maso zatáhlo a poté hned přendáme do pekáče, podlijeme trochou vody, přiklopíme a dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů. Za občasného podlévání pečeme zhruba hodinu. Poté odklopíme a pečeme ještě půl hodiny (stále podléváme, aby se maso nevysušilo). Maso vyjmeme z pekáče a necháme cca 10 minut odpočívat. Výpek z masa můžeme ještě trochu zaprášit moukou a necháme pár minut prohřát v troubě.
Quinou na 15 minut namočíme do vody, osolíme a poté hned vaříme zhruba 20 minut. Podáváme se zeleninovým salátkem.