Krůtí roláda na smetaně
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 750 g krůtích prsou v celku
- 100 g Farmářské slaniny
- 100 g Gorgonzoly
- 2 stroužky česneku
- 2,5 dcl zeleninového vývaru
- 33% smetana na vaření
- sůl
- drcený barevný pepř
Postup Krůtí roláda na smetaně
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso rozklepeme na plát. Osolíme, opepříme a poklademe plátky farmářské slaniny. Na slaninu dáme klínky gorgonzoly a zavineme. Můžeme spíchnout párátky anebo jehlami.
Roládu přeneseme do pekáčku a její povrch přikryjeme zbylou slaninou. Podlijeme vývarem a asi hodinku pečeme v troubě na 180 stupňů.
Vývar necháme pečením zredukovat a zalijeme smetanou. Dopékáme ještě asi 20 minut. Jako přílohu jsem zvolila bramborové gnocchi, které jsem na posledních asi 5 minut přisypala do pekáčku. Ve smetaně se uvařily, šťávu tím, že jsou pomoučněné, zahustily a navíc do sebe vsákly všechny chutě.