Krůtí mleté maso se zeleninou a kuskusem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

200 g krůtího mletého masa
200 g žampionů
1 červená kapie
1 cibule
3 stroužky česneku
2 lžičky kari koření
1 hrnek kuskusu
sůl
mletý barevný pepř
olivový olej
parmezán

Postup přípravy receptu

  1. Kuskus nasypeme do mísy, zakápneme lžící olivového oleje a promícháme vidličkou. Mírně osolíme a zalijeme hrnkem vařící vody. Opět vidličkou promícháme, přiklopíme a necháme asi 10 minut nabobtnat.

  2. Na trošce olivového oleje osmažíme nakrájenou cibuli do zlatova a přidáme krůtí maso. Opečeme, osolíme, opepříme a přidáme proužky červené kapie a plátky česneku.

  3. Po chvilce přidáme čtvrtky očištěných žampionů a kari koření. Přilijeme trochu vody a pár minutek provaříme, aby se tekutina odpařila a zelenina zůstala křupavá.

  4. Promícháme s již hotovým kuskusem a pro zvýraznění chuti můžeme na talíři posypat parmezánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!