Krůtí maso na žampiónech a bazalková rýže.
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 600 g krůtí prsa
- 1 větší cibule nebo 2 menší
- plechovka sterilovaných žampionů (možno i čerstvé)
- olej
- koření na krůtí maso
- 1/2 KL drceného kmínu
- sůl dle potřeby
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce hladké mouky
- masox do omáčky
- plátek másla na zjemnění
- 2 hrníčky rýže
- bazalka
- sůl
- voda
Postup Krůtí maso na žampiónech a bazalková rýže.
Postup přípravy receptu
-
Na pánev dáme asi 2 lžíce oleje a cibuli na kostičky. Trošku osmahneme do růžova a přidáme žampióny bez nálevu. Osmažíme a přidáme sojovou omáčku.
Maso nakrájíme na kostky, osolíme a přidáme k osmahnutým žampiónům. Okořeníme kmínem a kořením na krůtí maso. Necháme dobře vysmahnout a vyjmeme maso na misku.
Výpek zaprášíme moukou, chvíli smažíme a pak zalijeme asi půl hrníčkem vody, přidáme Masox a provaříme. Nakonec zjemníme plátkem másla.
Rýži dusím v troubě. V kastrolu zahřeji olej, asi 2 lžíce. Nasypu 2 hrníčky rýže, promíchám s olejem a naliji 3 hrníčky vody. Osolím a natrhám pár lístků bazalky. Promíchám, přikryji pokličkou a dám do trouby vyhřáté na 200°C a dusím asi 25 minut. Pak ochutnám a když je měkká, je hotovo.