Krůtí (kuřecí) maso s bazalkovo - pomerančovou vůní

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1/2 kg krůtího stehenního masa (může být i kuřecí nebo vepřové maso)
pomerančový pepř
svazek bazalky
olivový olej
máslo
3 PL strouhanky
2 PL zakysané smetany
3 PL jemně strouhaného sýra

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na porce, osolíme a naložíme alespoň na hodinu do marinády z oliv. oleje, pomerančového pepře a na jemno nasekané bazalky.

  2. Mezitím si připravíme ze strouhanky, sýra, zakysané smetany, bazalky, soli a pomerančového pepře pastu.

  3. Maso vyjmeme z marinády, zbylý ochucený olej dáme rozpálit na pánev, maso opékáme z obou stran a přidáme plátek másla.

  4. Maso vyjmeme, vložíme do pekáčku a potřeme silnější vrstvou pasty, zbylý výpek přidáme k masu.

  5. Pečeme v troubě na 200°C asi 15 minut, poté přepneme na gril a dopečeme krustu do červena.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!