Krůtí křídla s hrachobramborovou kaší
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- krůtí křídla
- česnek
- cibule
- kremžská hořčice
- sojová omáčka
- sušená rajčata
- chilli pasta
- rozmarýn
- olej
- 1/2 sáčku žlutého hrachu (loupaný, půlený)
- bobkový list
- celý pepř
- nové koření
- 2 brambory
- sůl
- česnek
- majoránka
- horké mléko
- slanina
- sušená smažená cibulka
Postup Krůtí křídla s hrachobramborovou kaší
Postup přípravy receptu
-
Krůtí křída pomažeme směsí hořčice, sojové omáčky, chilli pasty, můžeme přidat trochu medu, zavařeniny nebo kečupu - podle vlastní chuti a zvyklostí, obložíme čtvrtkami cibule, celými stroužky česneku, nakládanými sušenými rajčaty, pokropíme olejem, přidáme snítku rozmarýnu a dáme pomalu péci - přikryté. Pekla jsem asi dvě hodiny, mám na chalupě kuchyňský sporák na dřevo, tak je pečené maso úžasné, nevysušené. Takže pečte podle svých zvyků a možností.
Předem namočený hrách uvaříme spolu s kořením (bobkový list, pepř, nové koření - dávám do vajíčka na čaj), současně uvaříme oloupané brambory - v jiném hrnci - jako na kaši. Potom slité společně rozmixujeme, přidáme podle potřeby horké mléko, sůl, česnek, majoránku. Na osmaženou slaninu dáme cibulku - mám velmi dobré zkušenosti s touto kupovanou předsmaženou cibulkou, odpadá tím dost práce, posypeme kaši na talíři.