Krůtí křídla s hrachobramborovou kaší

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

krůtí křídla
česnek
cibule
kremžská hořčice
sojová omáčka
sušená rajčata
chilli pasta
rozmarýn
olej
1/2 sáčku žlutého hrachu (loupaný, půlený)
bobkový list
celý pepř
nové koření
2 brambory
sůl
česnek
majoránka
horké mléko
slanina
sušená smažená cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí křída pomažeme směsí hořčice, sojové omáčky, chilli pasty, můžeme přidat trochu medu, zavařeniny nebo kečupu - podle vlastní chuti a zvyklostí, obložíme čtvrtkami cibule, celými stroužky česneku, nakládanými sušenými rajčaty, pokropíme olejem, přidáme snítku rozmarýnu a dáme pomalu péci - přikryté. Pekla jsem asi dvě hodiny, mám na chalupě kuchyňský sporák na dřevo, tak je pečené maso úžasné, nevysušené. Takže pečte podle svých zvyků a možností.

  2. Předem namočený hrách uvaříme spolu s kořením (bobkový list, pepř, nové koření - dávám do vajíčka na čaj), současně uvaříme oloupané brambory - v jiném hrnci - jako na kaši. Potom slité společně rozmixujeme, přidáme podle potřeby horké mléko, sůl, česnek, majoránku. Na osmaženou slaninu dáme cibulku - mám velmi dobré zkušenosti s touto kupovanou předsmaženou cibulkou, odpadá tím dost práce, posypeme kaši na talíři.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!