Roštěná na cibuli

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

4 plátky hovězího nízkého roštěnce
sůl, pepř
hladká mouka
sádlo, kousek másla
1/2 cibule nadrobno + 2,5 na kroužky
olej na kroužky cibulí

Postup přípravy receptu

  1. Půl cibule usmažíme na sádle do růžova, odložíme. Plátky masa mírně naklepeme, nařízneme, aby se nekroutily, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Na rozpáleném sádle necháme zatáhnout z obou stran. Pak k nim přidáme usmaženou cibuli, podlijeme horkou vodou nebo vývarem a podusíme doměkka. Mouka výpek krásně obarví na hnědo i zahustí. Měkké maso vyjmeme, výpek rozkvedláme a podle potřeby naředíme vývarem nebo vodou a necháme znovu přejít varem, zjemníme kouskem másla, které necháme rozpustit, už nevaříme. Můžeme rozmixovat, ale to nedělám.

  2. Rozebrané kroužky cibule posypeme moukou a protřepeme v sítu, abychom se zbavili přebytečné mouky. Ve vyšší vrstvě oleje smažíme dočervena.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!