Krůtí játra na medové hořčici

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g krůtích jater
1 větší cibule
2 rovné lžíce plnotučné hořčice
1 rovná lžíce hrubozrnné hořčice
1 -2 lžíce medu
lžička uzené papriky
150 ml smetany 31%
trochu vývaru
olej
sůl
pepř
2-3 malé lístky šalvěje (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Rozehřejeme trochu oleje a játra zprudka opečeme. Přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky, cca dvě minutky opékáme a podlijeme lehce vývarem. Dusíme 4-5 minut.

  2. Smetanu smícháme s drobně nasekanou šalvějí, hořčicemi a medem. Opečená játra zaprášíme paprikou, zamícháme a vlijeme připravenou smetanu. Vše promícháme, osolíme a opepříme.

  3. Necháme krátce povařit, zhruba 4-5 minut a průběžně promícháváme. Játra by měla být uvnitř růžová a nevysušená Podáváme hned s hranolky nebo rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!