Fenomenální marináda pěti chutí na kuře
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 PL medu - např. květový, luční...
- 1 PL rostlinného oleje
- dle chuti červená chilli paprička
- 3 rozmačkané velké troužky česneku
- 1 PL tmavé sójové omáčky (kvalitní)
- šťáva z 1/2 pomeranče
- 1 KL koření pěti vůní
- sůl
Postup Fenomenální marináda pěti chutí na kuře
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme koření pěti chutí. Můžeme použít to komerční, ale lepší je si ho udělat čerstvé. Do hmoždíře dáme 1/2-1 kávové lžičky fenyklových semínek, asi 5 hřebíčků, jeden celý badyán a 1/2 kávové lžičky cayenského nebo obyčejného pepře. Toto dokonale rozdrtíme a přidáme ještě 1/2 kávové lžičky mleté skořice. Koření pěti chutí máme hotové a zbude i napříště.
V kastrůlku si rozehřejeme dvě lžíce medu a lžíci oleje, přidáme chilli, česnek, sójovou omáčku a lžičku koření, šťávu, ale nevaříme. Dobře osolíme a podle chuti ještě opepříme. Marináda voní ze začátku poněkud nevábně, ale to nevadí, je to většinou způsobeno výrazným fenyklem.