Krůtí játra na jablku
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 400 g krůtích jater
- 150 g Gazdovské slaniny
- 200 ml jablečné šťávy
- 1 sklenička jablečné dětské výživy
- 1 cm silný plátek másla
- 1 menší cibule
- 3 stroužky česneku
- ½ lžičky granulovaného česneku
- mletý pepř
- sůl
- Na ozdobu:
- plátky jablka
- hladkolistá petržel
Postup Krůtí játra na jablku
Postup přípravy receptu
-
Játra opláchneme, očistíme a ve spoji rozkrojíme. Slaninu nakrájíme na nudličky, česnek na tenké plátky, cibuli na tenké půlměsíčky a jablko na drobné kostičky.
Do pánve na rozehřáté máslo dáme orestovat slaninu. Když začne růžovět, přidáme česnek a cibuli a restujeme 5 minut.
Poté přidáme játra, promícháme a necháme zatáhnout. Přidáme dětskou výživu, jablko, šťávu a okořeníme granulovaným česnekem, pepřem a solí. Pod pokličkou slabým varem dusíme 10 minut.
Podle potřeby dochutíme a na talíři dozdobíme. Na přílohu se hodí smažené hranolky nebo čerstvé pečivo.