Krůtí játra na jablku

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

400 g krůtích jater
150 g Gazdovské slaniny
200 ml jablečné šťávy
1 sklenička jablečné dětské výživy
1 cm silný plátek másla
1 menší cibule
3 stroužky česneku
½ lžičky granulovaného česneku
mletý pepř
sůl
Na ozdobu:
plátky jablka
hladkolistá petržel

Postup přípravy receptu

  1. Játra opláchneme, očistíme a ve spoji rozkrojíme. Slaninu nakrájíme na nudličky, česnek na tenké plátky, cibuli na tenké půlměsíčky a jablko na drobné kostičky.

  2. Do pánve na rozehřáté máslo dáme orestovat slaninu. Když začne růžovět, přidáme česnek a cibuli a restujeme 5 minut.

  3. Poté přidáme játra, promícháme a necháme zatáhnout. Přidáme dětskou výživu, jablko, šťávu a okořeníme granulovaným česnekem, pepřem a solí. Pod pokličkou slabým varem dusíme 10 minut.

  4. Podle potřeby dochutíme a na talíři dozdobíme. Na přílohu se hodí smažené hranolky nebo čerstvé pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!