Závin s uzeninou, paprikou a čedarem

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

1 listové těsto
1 vejce
2 špekáčky
pokrájená slanina
1/2 většího pórku
150 g nahrubo nastrouhaného Čedaru
1 větší pokrájená žlutá paprika
sůl
pepř
papriková pomazánka Saba nebo Harissa
drcený kmín
hladká mouka na vál

Postup přípravy receptu

  1. Na vále, posypaném hladkou moukou, si rozválíme listové těsto.

  2. Polovinu rozváleného těsta potřeme pikantní pomazánkou Saba, poklademe orestovaným pórkem, orestovanou uzeninou a žlutou paprikou a nakonec posypeme nastrouhaným čedarem.

  3. Druhou část těsta dáme na náplň, okraje těsta k sobě dobře přitiskneme a přeneseme na plech, který jsme pouze potřeli studenou vodou.

  4. Závin přetřeme rozšlehaným vejcem, smíchaným s troškou nastrouhaného čedaru, posypeme kmínem a pečeme v předem vyhřáté troubě, nejdříve přikryté alobalem na cca 5-7 minut a pak již dopečeme bez alobalu dozlatova (zhruba se peče 15–20 minut, ale hlídáme).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!