Křupavé rybí kousky s Hermelínem

Recepty, Ryby

Suroviny

Jakákoliv ryba nejlépe uzená (u nás to byla treska)
1 cibule
6 stroužků česneku
1 Hermelín, hrubá mouka
1 lžíce červené papriky
3 plátky másla (nebo 200 ml vody)
šťáva z 1/2 citronu
sůl
menší hrst petrželky kudrnky

Postup přípravy receptu

  1. Do misky si připravíme mouku, kterou promícháme s paprikou, (může být i pálivá, kdo ji má rád), rybu si nařežeme na menší kusy, obalíme v mouce s paprikou a dáváme rozprostřeně na pekáč, pokapeme šťávou z citronu a necháme hodinu odpočinout.

  2. Pak si nakrájíme cibuli na měsíčky, česnek na plátky a máslo s Hermelínem také na plátky, které hned nasypeme na mírně osolené uzené ryby, pokud je ryba syrová, osolí se víc.

  3. Dál naskládáme plátky Hermelínu, proříznuté ještě na půl a posypeme petrželkou. Navrch dáme plátky másla, nebo ryby podlijeme vodou a dáme péct tak, až zezlátne a je křupavá.

  4. Syrovou rybu pečeme déle než bude křupavá, uzené stačí 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!