Křupavé rybí kousky s Hermelínem
Recepty, RybySuroviny
- Jakákoliv ryba nejlépe uzená (u nás to byla treska)
- 1 cibule
- 6 stroužků česneku
- 1 Hermelín, hrubá mouka
- 1 lžíce červené papriky
- 3 plátky másla (nebo 200 ml vody)
- šťáva z 1/2 citronu
- sůl
- menší hrst petrželky kudrnky
Postup Křupavé rybí kousky s Hermelínem
Postup přípravy receptu
-
Do misky si připravíme mouku, kterou promícháme s paprikou, (může být i pálivá, kdo ji má rád), rybu si nařežeme na menší kusy, obalíme v mouce s paprikou a dáváme rozprostřeně na pekáč, pokapeme šťávou z citronu a necháme hodinu odpočinout.
Pak si nakrájíme cibuli na měsíčky, česnek na plátky a máslo s Hermelínem také na plátky, které hned nasypeme na mírně osolené uzené ryby, pokud je ryba syrová, osolí se víc.
Dál naskládáme plátky Hermelínu, proříznuté ještě na půl a posypeme petrželkou. Navrch dáme plátky másla, nebo ryby podlijeme vodou a dáme péct tak, až zezlátne a je křupavá.
Syrovou rybu pečeme déle než bude křupavá, uzené stačí 15 minut.