Křupavé parmazánové tyčky
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 150 g hladké mouky
- 150 g polohrubé mouky
- 1/2 lžičky soli
- 150 g nakrájeného studeného másla
- 1 vejce
- 3 lžíce kysané smetany
- 2 lžíce parmazánu
- Na potírání:
- rozpuštěné máslo
- rozšlehané vajíčko
- 100 g parmazánu na posyp
Postup Křupavé parmazánové tyčky
Postup přípravy receptu
-
Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl, vajíčko, parmazán, kysanou smetanu a nakrájené studené máslo. Propracujeme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme v lednici nejméně hodinu.
Pak těsto vyválíme, odkrojíme okraje, abychom měli rovný obdélník, potřeme ho máslem a posypeme parmazánem, který lehce přitiskneme dlaní na těsto. Nakrájíme proužky a každý stočíme.
Poklademe je na plech vytřený máslem, tyčky potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme ještě parmazánem. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. dozlatova.