Pikantní luštěniny
Recepty, LuštěninySuroviny
- 1/2 šálku mungo (Naklíčené)
- 1/2 šálku červené čočky (naklíčené)
- 1-2 lžičky oleje (použijte nejméně aromatický)
- 1 lžička sušené papriky
- špetka cayenského pepře
- sůl (podle chuti, asi necelá lžička)
- lahůdkové droždí (podle chuti, já dala několik lžiček;není to klasické droždí, je neaktivní a má skvělou chuť!!)
Postup Pikantní luštěniny
Postup přípravy receptu
-
Naklíčené luštěniny dáme do zavařovací sklenice a přidáme olej a sůl, zavřeme směs víčkem a pořádně a pečlivě protřepáváme.
Pak přidáme ostatní ingredience a opět protřepáváme, aby se směs dostala na každý kousek. P
ostupně dochucujeme a nakonec směs dáme na 5-6 hodin do sušičky. Luštěniny by měly být suché a křupavé. TIP! Pokud by se vám směs nelepila na luštěniny, máte málo oleje a je třeba přidat. Pokud by byla směs naopak moc vlhká, přidejte lahůdkové droždí!