Kroupová polévka s celerem a mrkví
Recepty, PolévkySuroviny
- 200 ml středních krup
- 2 lžíce jíšky
- 3 stonky řapíkatého celeru
- 1/2 mrkve
- 2 bujóny
- sůl
- 1-2 lžíce nakrájené pažitky
Postup Kroupová polévka s celerem a mrkví
Postup přípravy receptu
-
Kroupy propláchneme vodou a dáme vařit.
Celer nakrájíme na menší kousky a mrkev nastrouháme na hrubo. K měkkým kroupám přidáme celer, bujóny a zahustíme jíškou ze sádla a hladké mouky.
Polévku povaříme asi 10 minut a přidáme nastrouhanou mrkev. Necháme přejít varem, dochutíme solí a odstavíme. Nakonec polévku doplníme pažitkou a můžeme dochutit tekutým polévkovým kořením.