Kroupová polévka s celerem a mrkví

Recepty, Polévky

Suroviny

200 ml středních krup
2 lžíce jíšky
3 stonky řapíkatého celeru
1/2 mrkve
2 bujóny
sůl
1-2 lžíce nakrájené pažitky

Postup přípravy receptu

  1. Kroupy propláchneme vodou a dáme vařit.

  2. Celer nakrájíme na menší kousky a mrkev nastrouháme na hrubo. K měkkým kroupám přidáme celer, bujóny a zahustíme jíškou ze sádla a hladké mouky.

  3. Polévku povaříme asi 10 minut a přidáme nastrouhanou mrkev. Necháme přejít varem, dochutíme solí a odstavíme. Nakonec polévku doplníme pažitkou a můžeme dochutit tekutým polévkovým kořením.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!