Losos v petrželi
Recepty, RybySuroviny
- 4 filety z lososa
- 3 kořenové petržele
- 1/2 pórku
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1/2 svazku čerstvé petrželky
- 3 lžíce másla
- 3 lžíce hladké mouky
- drůbeží vývar
- mléko
- citrónová šťáva
- barevný pepř
- sůl
Postup Losos v petrželi
Postup přípravy receptu
-
Lososa osolíme a pokapeme citrónovou šťávou.
Petržel oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, pórek na čtvrtkolečka.
V kastrolku zpěníme máslo a zeleninu na něm dožluta orestujeme (cca 10 minut).
Přisypeme mouku, prosmahneme ji a přiléváme teplý vývar a mléko do požadované hustoty omáčky.
Osolíme a občasného promíchání či prošlehání vaříme 20-30 minut, necháme trochu zchladnout a rozmixujeme dohladka.
Přilijeme smetanu, přidáme sekanou zelenou petrželku, ještě prohřejeme a výrazně dochutíme citrónovou šťávou a čerstvě mletým barevným pepřem, případně solí.
Mezitím, co se připravuje omáčka, rozehřejeme troubu na 220°C.
Pekáček vytřeme máslem, vložíme porce lososa, poklademe je máslem a pečeme 15-20 minut.