Losos v petrželi

Recepty, Ryby

Suroviny

4 filety z lososa
3 kořenové petržele
1/2 pórku
200 ml smetany ke šlehání
1/2 svazku čerstvé petrželky
3 lžíce másla
3 lžíce hladké mouky
drůbeží vývar
mléko
citrónová šťáva
barevný pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Lososa osolíme a pokapeme citrónovou šťávou.

  2. Petržel oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, pórek na čtvrtkolečka.

  3. V kastrolku zpěníme máslo a zeleninu na něm dožluta orestujeme (cca 10 minut).

  4. Přisypeme mouku, prosmahneme ji a přiléváme teplý vývar a mléko do požadované hustoty omáčky.

  5. Osolíme a občasného promíchání či prošlehání vaříme 20-30 minut, necháme trochu zchladnout a rozmixujeme dohladka.

  6. Přilijeme smetanu, přidáme sekanou zelenou petrželku, ještě prohřejeme a výrazně dochutíme citrónovou šťávou a čerstvě mletým barevným pepřem, případně solí.

  7. Mezitím, co se připravuje omáčka, rozehřejeme troubu na 220°C.

  8. Pekáček vytřeme máslem, vložíme porce lososa, poklademe je máslem a pečeme 15-20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!