Kuře se zkaramelizovaným zelím a rozinkami
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 celé kuře
- 1 menší hlávka zelí (cca 15cm průměr)
- 2 lžíce cukru písek
- 100 g rozinek
- 2 lžíce oleje
- sůl
- drcený kmín
Postup Kuře se zkaramelizovaným zelím a rozinkami
Postup přípravy receptu
-
Kuře podél prsní kosti rozřízneme na polovinu, páteř se žebry prolomíme, aby se kuře otevřelo.
Poté maso omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme drceným kmínem.
Zelí nakrouháme na proužky, smícháme s cukrem, solí, olejem a rozinkami.
Do pekáče dáme trochu oleje, na něj rozložíme rovnoměrně ochucené zelí a navrch položíme okořeněné otevřené kuře.
Pečeme přikryté v troubě na 200°C cca 40min., poté odkryjeme a krátce zapečeme na 250° C kvůli kůžičce.
Maso vyjmeme a zelí promícháme - seškrábneme všechny výpečky a zkaramelizované okraje a důkladně smícháme s částí, která byla pod kuřetem...zelí se krásně obarví a ochutí.