Kuře se zkaramelizovaným zelím a rozinkami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 celé kuře
1 menší hlávka zelí (cca 15cm průměr)
2 lžíce cukru písek
100 g rozinek
2 lžíce oleje
sůl
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Kuře podél prsní kosti rozřízneme na polovinu, páteř se žebry prolomíme, aby se kuře otevřelo.

  2. Poté maso omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme drceným kmínem.

  3. Zelí nakrouháme na proužky, smícháme s cukrem, solí, olejem a rozinkami.

  4. Do pekáče dáme trochu oleje, na něj rozložíme rovnoměrně ochucené zelí a navrch položíme okořeněné otevřené kuře.

  5. Pečeme přikryté v troubě na 200°C cca 40min., poté odkryjeme a krátce zapečeme na 250° C kvůli kůžičce.

  6. Maso vyjmeme a zelí promícháme - seškrábneme všechny výpečky a zkaramelizované okraje a důkladně smícháme s částí, která byla pod kuřetem...zelí se krásně obarví a ochutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!