Kroupová polévka s růžičkovou kapustou a žampiony
Recepty, PolévkySuroviny
- 150 g krup
- 250 g žampionů
- 250 g růžičkové kapusty
- 50 g uzené slaniny
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- 1 lžíce hladké mouky
- pepř
- sůl
- několik snítek majoránky
Postup Kroupová polévka s růžičkovou kapustou a žampiony
Postup přípravy receptu
-
Krúpy prepláchneme a namočíme na 2 hod do studenej vody.
Slaninu nakrájame na malé kocôčky a rozpražíme. Pridáme nadrobno narezanú cibuľu a orestujeme. Zaprášime múkou a za stáleho miešania pražíme cca 2 minúty.
Vložíme krúpy aj s vodou, v ktorej sa močili, okoreníme, osolíme a varíme do polomäkka.
Vložíme na polovice nakrájaný kel, na plátky narezané šampiňóny, dolejeme potrebné množstvo vody na polievku a dovaríme.
Vložíme na kocky narezanú papriku, pridáme majoránku a 5 min povaríme. Pred podávaním vyberieme stopky majoránky.