Krokety z bramborového odpalovaného těsta

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

250 ml vody
150 ml sádla nebo másla
asi 250 g polohrubé mouky
4 vejce
asi 500 g uvařených brambor
sůl
bylinky
prosátá strouhánka
olej nebo sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. V kastrole přiveďte k varu vodu se sádlem, až bude vařit, přisypte mouku a stále míchejte Vznikne hutná kaše, tu je třeba pomalu zahřívat a stále míchat tak dlouho, až se přestane lepit na stěny nádoby - klasické odpalované těsto.

  2. Do zchladlé hmoty zašlehejte postupně celá vejce nebo jenom žloutky, sůl a vmíchejte předem uvařené na jemno nastrouhané brambory. Můžete zapracovat i bylinky, muškátový květ nebo smaženou sušenou cibulku.

  3. Z těsta pomocí lžíce tvořte válečky, obalte je v jemné strouhance a smažte v rozpáleném oleji.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!