Risoto s mušlemi a houbami
Recepty, Mořské plodySuroviny
- 150 g slávka chilská bez lastur
- 150 g slávka jedlá s lasturou
- rajčata
- papriky červené
- žampiony nebo jiné houby
- česnek
- rybí vývar nebo ústřicová omáčka
- olivový olej
- cibule
- sůl
- chilli
- mletá paprika
- mletý kmín
- drcený pepř
- 200 g jasmínové rýže
Postup Risoto s mušlemi a houbami
Postup přípravy receptu
-
Čerstvé mořské plody propereme, přebereme lstury, aby nebyly špatné plody vevniř a byly poživatelné.
Rajčata a papriky spaříme, odděláme slupky a nakrájíma na kostičky.
Uděláme si na pánvi základ: olivový olej, orestujeme cibulku, přisypeme zeleninu, žampiony na plátky, česnek na plátky nebo naškrábaný, zakápneme rybím vývarem nebo ústřicovou omáčku (v tomto případě podlijeme trochou vody) necháme podusit, přidáme sůl - nejlepší je Himalájská, drcený barevný pepř, trošku mletý kmín, chilli koření, mletá paprika.
Nakonec přidáme slávky s lasturou i bez a 2-4 min.
Pod pánví podusíme. Na závěr přidáme uvařenou rýži a promícháme. Dobrou chuť.