Krkovička vesnického flamendra
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky krkovičky
- 1 velká červená paprika
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- lišky - cca dvě hrsti
- 1 pikantní klobása
- 3 lžíce kvalitního kečupu
- grilovací koření (ostřejší kořenící směs)
- olej
- 1 lžíce másla
- 10 lístků bazalky
- sůl
Postup Krkovička vesnického flamendra
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa mírně naklepeme, na krajích nařízneme, posypeme kořenící směsí a necháme hodinu odpočinout.
Na pánvi rozehřejem olej, maso zprudka opečeme, přidáme na proužky nakrájenou papriku, cibuli a česnek, kolečka klobásy, orestujeme, dáme kečup, mírně podlijeme a dusíme doměkka.
Na závěr vmícháme jemně natrhané lístky bazalky a případně dochutíme solí.
Lišky očistíme, osolíme a podusíme je na másle doměkka. Protože lišky pouští celkem málo vody, trochu je můžeme podlít aby se nespálily. Dusíme je cca 15-20 minut.
Hotové lišky rozdělíme přímo na talíře na jednotlivé porce masa.
Podáváme s bramborem nebo s chlebem.