Krkovička v máslové marinádě

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 plátky krkovice
(já měla odřezky, tak jsou to takové spíš špalíčky)
sůl, pepř
Na marinádu:
100 g másla
300 ml černého piva pokojové teploty
1 KL drceného kmínu
1 KL sušeného zázvoru nebo kousek nastrouhaného čerstvého
čerstvá majoránka (popř. sušená)

Postup přípravy receptu

  1. Maso zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Máslo rozehřejeme, přilijeme pivo, přidáme koření a posekanou majoránku. Maso vložíme do misky a marinádou zalijeme. Necháme nejlépe přes noc marinovat v chladu.

  2. Poté vyjmeme, necháme povolit při pokojové teplotě a maso i s marinádou dáme do pekáčku. Vložíme do rozpálené trouby na 200°C a pečeme dozlatova. Během pečení poléváme výpekem, který můžeme nakonec podle chuti zahustit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!