Krkovička v máslové marinádě
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 plátky krkovice
- (já měla odřezky, tak jsou to takové spíš špalíčky)
- sůl, pepř
- Na marinádu:
- 100 g másla
- 300 ml černého piva pokojové teploty
- 1 KL drceného kmínu
- 1 KL sušeného zázvoru nebo kousek nastrouhaného čerstvého
- čerstvá majoránka (popř. sušená)
Postup Krkovička v máslové marinádě
Postup přípravy receptu
-
Maso zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Máslo rozehřejeme, přilijeme pivo, přidáme koření a posekanou majoránku. Maso vložíme do misky a marinádou zalijeme. Necháme nejlépe přes noc marinovat v chladu.
Poté vyjmeme, necháme povolit při pokojové teplotě a maso i s marinádou dáme do pekáčku. Vložíme do rozpálené trouby na 200°C a pečeme dozlatova. Během pečení poléváme výpekem, který můžeme nakonec podle chuti zahustit.