Krkovice pečená na cuketové směsi
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 hrubší plátky krkovice - mohou být i s kostí
- sůl
- pepř
- plnotučná hořčice
- Cuketová směs:
- 1 menší cuketa
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička vinného octa
- 1 lžíce rajského protlaku
- 1/2 lžičky pálivé papriky
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička worcesteru
- olej
Postup Krkovice pečená na cuketové směsi
Postup přípravy receptu
-
Krkovici naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a zprudka opečeme na oleji z obou stran. Zatím ji odložíme bokem.
Cuketu oloupeme a nastrouháme nahrubo.
V pánvi rozehřejeme olej a zpěníme na něm 1 nakrájenou cibuli. Přidáme nastrouhanou cuketu, rozetřený česnek, protlak, worcester, obě papriky a tak 8 minut společně dusíme. Nakonec přidáme vinný ocet, promícháme a směs naložíme do pekáčku.
Na cuketovou směs dáme opečené maso, podlijeme trochou vody a pečeme na 190 stupňů zhruba půl hodiny. Během pečení obracíme a podle potřeby přidáváme vodu. Když je maso měkké, zvýšime teplotu na 200 stupňů a dopečeme na barvu ještě zhruba 15-20 minut.
Podáváme nejlépe s opečenými bramborami.