Krkovice pečená na cuketové směsi

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 hrubší plátky krkovice - mohou být i s kostí
sůl
pepř
plnotučná hořčice
Cuketová směs:
1 menší cuketa
1 cibule
3 stroužky česneku
1 lžička vinného octa
1 lžíce rajského protlaku
1/2 lžičky pálivé papriky
1 lžička sladké papriky
1 lžička worcesteru
olej

Postup přípravy receptu

  1. Krkovici naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a zprudka opečeme na oleji z obou stran. Zatím ji odložíme bokem.

  2. Cuketu oloupeme a nastrouháme nahrubo.

  3. V pánvi rozehřejeme olej a zpěníme na něm 1 nakrájenou cibuli. Přidáme nastrouhanou cuketu, rozetřený česnek, protlak, worcester, obě papriky a tak 8 minut společně dusíme. Nakonec přidáme vinný ocet, promícháme a směs naložíme do pekáčku.

  4. Na cuketovou směs dáme opečené maso, podlijeme trochou vody a pečeme na 190 stupňů zhruba půl hodiny. Během pečení obracíme a podle potřeby přidáváme vodu. Když je maso měkké, zvýšime teplotu na 200 stupňů a dopečeme na barvu ještě zhruba 15-20 minut.

  5. Podáváme nejlépe s opečenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!