Krkovice marinovaná ve vývaru
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 hrubší krkovice po 200-250 g
- cca 200 ml silného masového vývaru
- 4 -5 lžic oleje
- 1-2 stroužky utřeného česneku
- sůl
- pepř
- olej na pánev
- --
- lžička nakládaného pepře a kapary bez nálevu
- lžíce sladké chilli omáčky
- smetana
- lžička solamylu
Postup Krkovice marinovaná ve vývaru
Postup přípravy receptu
-
Krkovici osolíme a opepříme. Nenaklepáváme, jen klouby prstů trochu pomačkáme. Studený vývar, česnek a olej prošleháme a maso naložíme na 24 hodin.
Před opékáním vytáhneme maso hodinu předem z lednice. Rozpálíme na pánvi trochu oleje a lehce osušené maso opékáme z každé strany dvě minuty.
Poté vložíme do rozpálené trouby na 190 stupňů na 6-8 minut podle toho, jak chceme mít maso propečené.
Hotové maso necháme zabalené v alobalu asi 6-8 minut. Poté podáváme s hranolky nebo opečenými bramborami.
Do výpeku po mase přidáme marinádu, která zbyla, rozmíchanou se solamylem. Necháme probublat a dochutíme pepřem nebo kapary.
Přilijeme trochu smetany a dochutíme sladkou chilli omáčkou nebo podle svých chutí. Maso na talíři přeléváme omáčkou a podáváme třeba s hranolky.