Krkovice marinovaná ve vývaru

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 hrubší krkovice po 200-250 g
cca 200 ml silného masového vývaru
4 -5 lžic oleje
1-2 stroužky utřeného česneku
sůl
pepř
olej na pánev
--
lžička nakládaného pepře a kapary bez nálevu
lžíce sladké chilli omáčky
smetana
lžička solamylu

Postup přípravy receptu

  1. Krkovici osolíme a opepříme. Nenaklepáváme, jen klouby prstů trochu pomačkáme. Studený vývar, česnek a olej prošleháme a maso naložíme na 24 hodin.

  2. Před opékáním vytáhneme maso hodinu předem z lednice. Rozpálíme na pánvi trochu oleje a lehce osušené maso opékáme z každé strany dvě minuty.

  3. Poté vložíme do rozpálené trouby na 190 stupňů na 6-8 minut podle toho, jak chceme mít maso propečené.

  4. Hotové maso necháme zabalené v alobalu asi 6-8 minut. Poté podáváme s hranolky nebo opečenými bramborami.

  5. Do výpeku po mase přidáme marinádu, která zbyla, rozmíchanou se solamylem. Necháme probublat a dochutíme pepřem nebo kapary.

  6. Přilijeme trochu smetany a dochutíme sladkou chilli omáčkou nebo podle svých chutí. Maso na talíři přeléváme omáčkou a podáváme třeba s hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!