Křidélka ve vinné marinádě s bazalkou, meduňkou a ředkvičkami
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí křídla (na 1 porci)
- Na marinádu:
- 100 ml červeného vína
- 1 KL hořčice se zeleným pepřem
- 1/4 hlavičky česneku
- 2 PL olivového oleje
- snítka pokrájené bazalky
- snítka pokrájené meduňky
- 1 PL Gustinu (kukuřičný škrob)
- troška soli
- olej na pánev
- asi 6 ředkviček
Postup Křidélka ve vinné marinádě s bazalkou, meduňkou a ředkvičkami
Postup přípravy receptu
-
Marinádu důkladně promícháme, malinko osolíme. Vložíme tam křidýlka a necháme alespoň 1 hodinu (čím dýl tím líp).
Na pánvi rozpálíme olej a vložíme křidýlka na orestování z obou stran. Pak je dusíme po obou starnách - asi 8 minut z každé strany.
Po obrácení na druhou stranu asi po 6 minutách vložíme ředkvičky nakrájené na plátky a vypneme plotnu.
Na talíř servírujeme křidýlka s ředkvičkou, polijeme šťávičkou a ozdobíme bylinkami. Určitě jako přílohu bych dělala rýži, ale takto prý stačilo