Křidélka ve vinné marinádě s bazalkou, meduňkou a ředkvičkami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí křídla (na 1 porci)
Na marinádu:
100 ml červeného vína
1 KL hořčice se zeleným pepřem
1/4 hlavičky česneku
2 PL olivového oleje
snítka pokrájené bazalky
snítka pokrájené meduňky
1 PL Gustinu (kukuřičný škrob)
troška soli
olej na pánev
asi 6 ředkviček

Postup přípravy receptu

  1. Marinádu důkladně promícháme, malinko osolíme. Vložíme tam křidýlka a necháme alespoň 1 hodinu (čím dýl tím líp).

  2. Na pánvi rozpálíme olej a vložíme křidýlka na orestování z obou stran. Pak je dusíme po obou starnách - asi 8 minut z každé strany.

  3. Po obrácení na druhou stranu asi po 6 minutách vložíme ředkvičky nakrájené na plátky a vypneme plotnu.

  4. Na talíř servírujeme křidýlka s ředkvičkou, polijeme šťávičkou a ozdobíme bylinkami. Určitě jako přílohu bych dělala rýži, ale takto prý stačilo


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!