Krémové košíčky s lískovými oříšky

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
400 g hladké mouky
200 g moučkového cukru
40 g kakaa
1 vejce
250 g másla
1/2 KL mleté skořice
Náplň:
100 g lískových oříšků
80 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
80 ml rumu
150 g rybízového džemu
Krém:
500 ml mléka
1 vanilkový pudinkový prášek
60 g krupicového cukru
50 g kakaa
250 g másla
Dohotovení a zdobení:
150 g krupicového cukru
1 KL medu
100 g nasekaných lískových oříšků
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, cukru, kakaa, skořice, vajíčka a másla vypracujeme těsto, které dáme na hodinu odpočinout do lednice. Pak kousky těsta natlačíme do formiček a pečeme při 200°C asi 15 minut (hlídáme).

  2. Náplň připravíme tak, že umeleme oříšky a smícháme je s cukrem a rumem. Vnitřky košíčků potřeme marmeládou a do každého vložíme lžičku oříškové hmoty.

  3. Z mléka, pudinku a cukru uvaříme pudink, který necháme vychladnout. Potom ho rozšleháme s máslem a kakaem. Ozdobně ho nastříkáme na košíčky a dáme do ztuhnout do ledničky.

  4. Mezitím cukr necháme zkaramelizovat, přidáme med a oříšky. Krátce promícháme a odstavíme. Na alobal potřený olejem děláme malé hromádky a necháme ztuhnout. Košíčky namočíme do čokoládové polevy a ozdobíme oříškovou hrudkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!