Smažené plněné tousty v pivním těstíčku
Recepty, PředkrmySuroviny
- 8 plátků světlého toustového chleba
- 4 plátky uzeného
- šunky nebo šunkového salámu (asi půl cm)
- 100 g nivy
- máslo
- na obalení:
- 2 vejce
- 100 ml světlého piva
- 2 lžíce zakysané smetany
- pepř
- sůl
- asi 150 g strouhanky
- olej na smažení
Postup Smažené plněné tousty v pivním těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Plátky toustového chleba potřeme slabou vrstvou másla a polovinu poklademe plátkem uzeného a plátky nivy. Přiklopíme zbylými plátky a pevně přitiskneme. Pokud máme čas, senviče zatíříme, aby ingredience přimknuly k sobě.
Vejce rozšleháme s pivem a zakysanou smetanou, osolíme a opepříme. Ve směsi namáčíme připravené tousty, okamžitě je obalíme ve strouhance a smažíme v dostatečné vrstvě rozpáleného oleje z obou stran. Kdo má rád, může osmažený povrch potřít česnekem.