Králičí filetky ve vinné marinádě s paprikovou přílohou

Recepty, Jiné maso

Suroviny

králičí filety dle počtu strávníků (já měla 4 ks)
koření Čarodějka
4 dcl bílého suchého vína (počítáme 1 dcl na kus filetu)
1 KL hořčice s medem a koprem
1 KL pikantní hořčice
na špičku lžičky česnekové pasty nebo malý prolisovaný čerstvý stroužek česneku
4 pěkné, opravdu kvalitní papriky kapie (na porci filetu 1 paprika)
tuk nebo olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme uvedené ingredience (kromě paprik) do marinády. Vložíme filety a necháme marinovat alespoň 2 hodiny.

  2. Pak rozpálíme tuk a okapané filety velmi zprudka osmahneme. Ztlumíme teplotu, podlijeme marinádou přesně do výšky masa a dusíme – obracíme cca po 8 minutách. Podléváme dle potřeby. Celková doba dušení do měkka byla asi 25 minut.

  3. Pak vhodíme k masu a šťávě pokrájené papriky a vypneme sporák. Necháme dojít, aby šťáva z paprik pěkně propojila vypečenou šťávu z masa a marinády. Já použila česnekovou pastu a tedy nedosolovala, jinak dochuťte dle sebe.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!