Krémová polenta s restovanou hlívou a ztraceným vejcem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 200 ml instantní polenty
- 400 ml vody vývaru popřípadě mléka pokud chceme mít kaši hodně jemnou
- sůl
- 50 g strouhaného Parmazánu
- 200 g hlívy ústřičné
- 2 polévkové lžíce oleje
- 1 stroužek česneku
- sůl
- 2 vejce
- čerstvé bylinky (například tymián) na posypání
Postup Krémová polenta s restovanou hlívou a ztraceným vejcem
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravíme obvyklým způsobem ztracená vejce a hotová uchováme v teple. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou hlívu a za velmi častého míchání ji orestujeme dozlatova. Minutku před koncem přihodíme na plátky nakrájený česnek a nakonec osolíme.
Polentu ve vhodné nádobě zalijeme vroucí tekutinou, promícháme, přidáme sýr a dosolíme. Na talíře servírujeme horkou polentovou kaši, na ni navršíme orestované houby a navrch přidáme ztracené vejce. Posypeme čerstvými bylinkami.