Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem

Recepty, Polévky

Suroviny

2 velké batáty
1 žlutá cibule
1 červená cibule
4 stroužky česneku
150 g červené čočky
1 malá chilli paprička
zeleninový vývar
150 ml kokosového mléka
sůl
pepř
mletý koriandr
římský kmín
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané batáty nakrájíme na kostky, cibule na klínky. Oboje dáme na plech, přidáme celé oloupané stroužky česneku, osolíme, opepříme, zakapeme olejem a posypeme mletým koriandrem. Promícháme a dáme péci na 200°C asi 30 minut, občas směs promícháme.

  2. Čočku vložíme do hrnce, zalijeme zeleninovým vývarem a necháme asi 15 minut vařit doměkka. K měkké čočce přidáme pečenou směs a vše promixujeme ponorným mixérem. Mixujeme krátce, aby nám v polévce zůstaly kousky.

  3. Přilijeme kokosové mléko. Římský kmín rozdrtíme v hmoždíři a polévku s ním dochutíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!