Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 velké batáty
- 1 žlutá cibule
- 1 červená cibule
- 4 stroužky česneku
- 150 g červené čočky
- 1 malá chilli paprička
- zeleninový vývar
- 150 ml kokosového mléka
- sůl
- pepř
- mletý koriandr
- římský kmín
- olivový olej
Postup Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem
Postup přípravy receptu
-
Oloupané batáty nakrájíme na kostky, cibule na klínky. Oboje dáme na plech, přidáme celé oloupané stroužky česneku, osolíme, opepříme, zakapeme olejem a posypeme mletým koriandrem. Promícháme a dáme péci na 200°C asi 30 minut, občas směs promícháme.
Čočku vložíme do hrnce, zalijeme zeleninovým vývarem a necháme asi 15 minut vařit doměkka. K měkké čočce přidáme pečenou směs a vše promixujeme ponorným mixérem. Mixujeme krátce, aby nám v polévce zůstaly kousky.
Přilijeme kokosové mléko. Římský kmín rozdrtíme v hmoždíři a polévku s ním dochutíme.