Krémová kaštanová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

400 g kaštanů
1 cibule
asi 10 cm kousek pórku
2 snítky tymiánu
olej
pepř
sůl
Na zdobení:
olivový olej
kyselá smetana
tymián

Postup přípravy receptu

  1. Gaštany na oblej strane narežeme do kríža a varíme asi15 minút. Zlejeme horúcu vodu a necháme prechladnúť. Potom gaštany ošúpeme.

  2. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a pór.

  3. Pridáme uvarené gaštany, tymián, osolíme, okoreníme a zalejeme vodou. Varíme 10 minút. Potom vyberieme stopky tymiánu a polievku rozmixujeme.

  4. Na tanieri pokvapkáme olejom a ozdobíme kopčekom smotany a lístkami tymiánu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!