Královecké klopsy
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 250 g mleté vepřové maso
- 250 g mleté hovězí maso
- 1 cibule
- 1 rohlík
- 1 vejce
- sardelová pasta - podle chuti
- kapary (cca 1 sklenička)
- 1 lžíce hořčice
- 1 citron
- 2 lžíce mouky
- 1 lžíce másla
- vývar
- cukr
- sůl
- pepř
- olej
- petrželka
Postup Královecké klopsy
Postup přípravy receptu
-
Nakrájený rohlík namočime do mléka a necháme chvíli stát.
Mleté maso osolíme, opepříme, vmícháme lžičku sardelové pasty, vejce, jemně pokrájenou cibuli a vymačkaný rohlík.
Vypracujeme těsto, je-li hmota řídká, přidáme strouhanku.
Vytvoříme šišky, které zprudka opečeme na rozehřátém oleji v hlubší pánvi nebo v kastrolu.
Maso vyndáme, část oleje slijeme, přidáme máslo, vmícháme mouku a uděláme světlou jíšku.
Zalijeme ji vývarem, rozšleháme, osolíme, opepříme, ochutíme hořčicí, sardelovou pastou, dáme polovinu množství kaparů a do připravené omáčky vrátíme opečené šišky.
Mírným varem vaříme 30 minut.
Na závěr přidáme do omáčky zbylé kapary, dochutíme citronem, cukrem a posypeme petrželkou.