Královecké klopsy

Recepty, Mleté maso

Suroviny

250 g mleté vepřové maso
250 g mleté hovězí maso
1 cibule
1 rohlík
1 vejce
sardelová pasta - podle chuti
kapary (cca 1 sklenička)
1 lžíce hořčice
1 citron
2 lžíce mouky
1 lžíce másla
vývar
cukr
sůl
pepř
olej
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájený rohlík namočime do mléka a necháme chvíli stát.

  2. Mleté maso osolíme, opepříme, vmícháme lžičku sardelové pasty, vejce, jemně pokrájenou cibuli a vymačkaný rohlík.

  3. Vypracujeme těsto, je-li hmota řídká, přidáme strouhanku.

  4. Vytvoříme šišky, které zprudka opečeme na rozehřátém oleji v hlubší pánvi nebo v kastrolu.

  5. Maso vyndáme, část oleje slijeme, přidáme máslo, vmícháme mouku a uděláme světlou jíšku.

  6. Zalijeme ji vývarem, rozšleháme, osolíme, opepříme, ochutíme hořčicí, sardelovou pastou, dáme polovinu množství kaparů a do připravené omáčky vrátíme opečené šišky.

  7. Mírným varem vaříme 30 minut.

  8. Na závěr přidáme do omáčky zbylé kapary, dochutíme citronem, cukrem a posypeme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!