Králík Virginia
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 králík
- 1/2 l zeleninového vývaru
- 2 cibule
- sádlo
- zásmažka:
- 50 g sádla
- hl. mouka
- Marináda:
- 100 ml oleje
- 200 ml bílého vína
- 2-3 pl koření Virginia
- řapíkatý celer
- paličku česneku (na plátky)
Postup Králík Virginia
Postup přípravy receptu
-
Králíka si umyjeme, naporcujeme a nejlépe den předem naložíme do marinády.
Na větší pánev si dáme 2 lžíce sádla a na něm zlehka osmažíme na kostičky nakrájenou cibulku. Přidáme kousky králíka a opečeme z obou stran. Pak přilejeme marinádu a pod poklicí pozvolna dusíme dusíme.
Hotové maso vyjmeme a uložíme do tepla.
Vše, co zbylo rozmixujeme, přidáme vývar.
Zahustíme zásmažkou a povaříme.
Dle potřeby dosolíme.