Hermelín pečený s houbami

Recepty, Sýry

Suroviny

Hermelín (jakýkoliv podle chuti)
1/2 cibule
5-6 žampionů podle velikosti (střední cca 4 cm průměr hlavičky)
1 lžíce oleje
několik lístků libečku nebo jiných oblíbených bylinek
2-3 tenké plátky nakrájené uzené krkovice
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hermelíny překrojíme, vnitřky opatrně vydlabeme lžičkou a ponecháme je bokem.

  2. Na oleji si osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme na plátky nakrájené žampiony a asi 10 minut podusíme.

  3. Pak stáhneme z ohně a do podušené směsi přidáme vnitřky z Hermelínů, na kousky natrhanou krkovici a nasekaný libeček. Hmota z hermelínů se úplně rozpustí.

  4. Touto směsí naplníme půlky vydlabaných Hermelínů, dáme je na pečicí papír nebo alobal do pekáčku a necháme je krátce zapéct (gril, nebo horký vzduch).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!