Hermelín pečený s houbami
Recepty, SýrySuroviny
- Hermelín (jakýkoliv podle chuti)
- 1/2 cibule
- 5-6 žampionů podle velikosti (střední cca 4 cm průměr hlavičky)
- 1 lžíce oleje
- několik lístků libečku nebo jiných oblíbených bylinek
- 2-3 tenké plátky nakrájené uzené krkovice
- sůl
- pepř
Postup Hermelín pečený s houbami
Postup přípravy receptu
-
Hermelíny překrojíme, vnitřky opatrně vydlabeme lžičkou a ponecháme je bokem.
Na oleji si osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme na plátky nakrájené žampiony a asi 10 minut podusíme.
Pak stáhneme z ohně a do podušené směsi přidáme vnitřky z Hermelínů, na kousky natrhanou krkovici a nasekaný libeček. Hmota z hermelínů se úplně rozpustí.
Touto směsí naplníme půlky vydlabaných Hermelínů, dáme je na pečicí papír nebo alobal do pekáčku a necháme je krátce zapéct (gril, nebo horký vzduch).