Králík s estragonovou omáčkou

Recepty, Jiné maso

Suroviny

naporcovaného králíka
100 g slaniny
1 cibule
dijonská hořčice cca 2 PL
smetana na vaření cca 150 ml
1 KL sušeného estragonu
máslo
hladká mouka
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Porce králíka osolíme, opepříme a potřeme dijónskou hořčicí.

  2. V pekáči rozehřejeme máslo, orestujeme na něm na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu a porce králíka na něm ze všech stran opečeme.

  3. Posypeme estragonem, malinko podlijeme a vložíme přiklopené do trouby vyhřáté na 200C na cca 1 hodinu.

  4. Poté pekáč odkryjeme a králíka dopečeme dozlatova.

  5. Maso vyjmeme (udržujeme v teple), pekáč přendáme na sporák, podle potřeby přilijeme malinko vody nebo vývaru a smetanu promícháme s cca 1 PL mouky.

  6. Smetanu vlijeme do šťávy a necháme provařit asi 10 minut.

  7. Nakonec vše rozmixujeme ponorným mixérem dohladka.

  8. Podle potřeby přidáme hořčici popř. dosolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!