Králík s estragonovou omáčkou
Recepty, Jiné masoSuroviny
- naporcovaného králíka
- 100 g slaniny
- 1 cibule
- dijonská hořčice cca 2 PL
- smetana na vaření cca 150 ml
- 1 KL sušeného estragonu
- máslo
- hladká mouka
- sůl
- pepř
Postup Králík s estragonovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Porce králíka osolíme, opepříme a potřeme dijónskou hořčicí.
V pekáči rozehřejeme máslo, orestujeme na něm na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu a porce králíka na něm ze všech stran opečeme.
Posypeme estragonem, malinko podlijeme a vložíme přiklopené do trouby vyhřáté na 200C na cca 1 hodinu.
Poté pekáč odkryjeme a králíka dopečeme dozlatova.
Maso vyjmeme (udržujeme v teple), pekáč přendáme na sporák, podle potřeby přilijeme malinko vody nebo vývaru a smetanu promícháme s cca 1 PL mouky.
Smetanu vlijeme do šťávy a necháme provařit asi 10 minut.
Nakonec vše rozmixujeme ponorným mixérem dohladka.
Podle potřeby přidáme hořčici popř. dosolíme.