Masové kuličky v šunkovo-okurkové omáčce

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1/2 kg mletého hovězího masa (nebo různé jiné maso na kostky)
3 plátky tvrdého sýru (na jemno nastrouháme)
1 trojúhelník taveného sýra
1 vejce
sůl
pepř
mouka na obalení
Omáčka:
na pánev máslo nebo olej
1 velká cibule
1/2 lžičky červené mleté papriky
hovězí vývar
100 g šunky vcelku
2 vejce vařené natvrdo
2 kyselé okurky
1/2 smetany

Postup přípravy receptu

  1. Vše na masové kuličky smícháme a tvarujeme kuličky velikosti max. pingpongového míčku.

  2. Obalíme je v mouce.

  3. Na másle s přidáním oleje (tím se máslo nepřipaluje) osmahneme najemno nakrájenou cibuli, zasypeme paprikou a hned přidáme kuličky a osmahneme ze všech stran. Můžeme si pomoci 2 vidličkami. Kuličky jsou křehčí (nedávala jsem žádnou strouhanku, aby byly co nejvíce masové).

  4. (Místo mletého masa můžete samozřejmě použít jakékoli maso nakrájené na kostky, osolit, obalit v mouce, osmahnout atd.viz recept).

  5. Zalijeme vývarem, aby byly téměř ponořené a pod pokličkou dusíme na plotně asi 20min. Za tu dobu se šťáva vydusí a tím, že byly kuličky obalené v mouce, není třeba již zahušťovat.

  6. Přidáme na kostky nakrájenou šunku, okurky, smetanu – již na mírném plameni necháme chvíli probublat a nakonec příp. dochutíme solí a lehce zamícháme nakrájená vejce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!