Guláš z loňského sběru lesních hub a z čerstvých zelených paprik
Recepty, HoubySuroviny
- 5 lžic sádla
- 2 červené cibule
- 1 ČL sladké mleté papriky
- 300 g lesních hub(křemenáčů,kozáků)
- sůl
- kmín
- masox
- 6 zelených paprik
- 4 stroužky česneku
- 125 ml zakysané smetany
- rajčatový protlak
- 1 PL hladké mouky
Postup Guláš z loňského sběru lesních hub a z čerstvých zelených paprik
Postup přípravy receptu
-
Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, vmícháme mletou papriku a mírně ji osmahneme.
Přidáme na větší kousky pokrájené houby, orestujeme je, osolíme, okmínujeme a podlijeme horkou vodou, ve které jsme rozpustili zeleninový bujón.
Směs podusíme a po chvíli přidáme opečené nebo spařené sloupnuté papriky, nakrájené na větší, hrubší kousky.
Jakmile jsou houby a papriky měkké, přidáme utřený česnek a zalijeme zakysanou smetanou, a nebo místo smetany, kdo není zvyklý, použijeme rajčatový protlak.
Nakonec guláš podle každého zahustíme moukou a ještě chvíli podusíme. Podáváme s chlebem nebo s noky.