Tuňáková omáčka na těstoviny
Recepty, TěstovinySuroviny
- 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě (cca 180g)
- 4 filety z ančoviček
- 1 PL kaparů
- 2 KL naloženého zeleného pepře
- černé olivy podle chuti
- 1 menší cibule (já použila 3 malé šalotky)
- 1 stroužek česneku
- 250 ml smetany na vaření
- 150 ml vývaru
- špetka mleté papriky
- Já jsem ještě přidala na nudličky nakrájená a opečená kuřecí prsa
Postup Tuňáková omáčka na těstoviny
Postup přípravy receptu
-
Na oleji z tuňáka si zesklovatíme cibulku, přidáme tuňáka, posekané ančovičky, 1/2 kaparů a zeleného pepře, špetku papriky, zalijeme vývarem a necháme provařit cca 5 minut.
Poté přidáme česnek a smetanu. Vše rozmixujeme (nemusíme) dohladka a přidáme zbytek kaparů, zeleného pepře a posekané černé olivy. Prohřejeme a podáváme s těstovinami. Pro větší jedlíky lze přidat ještě opečené nudličky kuřecích prsou.