Králík s česnekovo-řapíkatou omáčkou

Recepty, Jiné maso

Suroviny

2 králičí stehna
sůl
mletý kmín
sádlo
5-6 stroužků česneku
svazek řapíkatého celeru

Postup přípravy receptu

  1. Králičí nohy omyjeme, osolíme a okmínujeme. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Řapíkatý celer nakrájíme na půlměsíčky.

  2. Do kastrolu dáme kousek sádla, na to nasypeme nakrájený česnek a řapíkatý celer. Na celer položíme králičí stehna, podlijeme vodou a dáme do trouby na cca 180-190 stupňů.

  3. Necháme dusit, než je maso měkké, podle potřeby podléváme vodu.

  4. Když je králík měkký, vytáhneme ho z kastrolu a celer s česnekem rozmixujeme dohladka, je třeba, aby tam bylo trochu vody, aby se vytvořila omáčka.

  5. Vložíme zpět králičí nohy a necháme ještě chvilku společně prohřát.

  6. Podáváme s bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!