Kuřecí podle Jirky

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

600 g kuřecích prsou bez kosti
200 ml zeleninového vývaru
3 snítky čerstvého tymiánu může být i sušený (cca 1-2 kávové lžičky)
3 ks bobkového listu
1/4 kávové lžičky muškátového oříšku
1 kávová lžička pepře
špetka soli
1-2 polévkové lžíce citronové šťávy
1 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Očistit a odblanit maso, nakrájet na nudličky, dát do misky - nejlépe se zavíráním, kvůli marinování.

  2. Přidáme 1 lžíci olivového extra panenského oleje, pepř, sůl, citronovou šťávu, muškát. oříšek, bobkové listy, tymián a to celé zalijeme vývarem. Kdo nechce mít moc řídké, tak stačí 125-150 ml, jinak lze zahustit 1-2 lžičkami bramborového škrobu - solamylu.

  3. Nechat min. 1 hodinu marinovat v lednici.

  4. A nyní pár variant na dodělání: 1. nalít do pekáčku a dát do trouby, ale přikrýt alobalem či víkem od pekáče, aby se nám směs dusila;2. dáme na pánvičku rozpálenou na sucho;3. nebo lze v parním hrnci, což je momentálně nejzdravější varianta tohoto pokrmu. Podáváme s rýží, s bramborovou kaší domácí, lze též v parním hrnci vařit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!