Kuřecí podle Jirky
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 600 g kuřecích prsou bez kosti
- 200 ml zeleninového vývaru
- 3 snítky čerstvého tymiánu může být i sušený (cca 1-2 kávové lžičky)
- 3 ks bobkového listu
- 1/4 kávové lžičky muškátového oříšku
- 1 kávová lžička pepře
- špetka soli
- 1-2 polévkové lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce oleje
Postup Kuřecí podle Jirky
Postup přípravy receptu
-
Očistit a odblanit maso, nakrájet na nudličky, dát do misky - nejlépe se zavíráním, kvůli marinování.
Přidáme 1 lžíci olivového extra panenského oleje, pepř, sůl, citronovou šťávu, muškát. oříšek, bobkové listy, tymián a to celé zalijeme vývarem. Kdo nechce mít moc řídké, tak stačí 125-150 ml, jinak lze zahustit 1-2 lžičkami bramborového škrobu - solamylu.
Nechat min. 1 hodinu marinovat v lednici.
A nyní pár variant na dodělání: 1. nalít do pekáčku a dát do trouby, ale přikrýt alobalem či víkem od pekáče, aby se nám směs dusila;2. dáme na pánvičku rozpálenou na sucho;3. nebo lze v parním hrnci, což je momentálně nejzdravější varianta tohoto pokrmu. Podáváme s rýží, s bramborovou kaší domácí, lze též v parním hrnci vařit.