Srnčí ragú z plece

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 kg srnčího plecka
20 dkg uzeného špeku
1 litr vývaru ze srnčích kostí
2 velké cibule
2 lžíce rajského protlaku
1 sáček směsi koření Divočina
3 stroužky česneku CZ
sůl
pepř
vepřové sádlo
máslo
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Srnčí maso nakrájíme na přibližně stejně velké kostky, a slaninu na menší kostky. Maso smícháme s kořením a vložíme nejlépe do druhého dne do lednice uležet.

  2. Do hrnce dáme rozehřát polévkovou lžíci vepřového sádla a vložíme na jemno nakrájené cibule, slaninu a opečeme vše do zlatova. Jakmile je vše dokonale zlaté“ přidáme rajský protlak a necháme ho pořádně zarestovat, směs stále mícháme.

  3. Uleželé okořeněné maso vložíme do hrnce na opečenou cibuli se slaninou a protlakem, a zprudka necháme maso zatáhnout.

  4. Jakmile se maso zatáhne, tak přidáme sůl, pepř, utřený česnek a necháme lehce dusit podlitím připraveným vývarem do ¾ masa do změknutí. V průběhu dušení můžeme vývar lehce dolévat.

  5. Jakmile je maso měkké, tak přidáme v troše studené vody rozmíchanou lžíci hladké mouky na zahuštění. Vše dobře společně promícháme a necháme na mírném ohni lehce provařit asi 10 - 15 minut.

  6. Na závěr dochutí oříškem másla pro lesk a zjemnění omáčky. Podáváme s opečeným bramborovým knedlíkem, nebo čerstvým chlebem. Můžeme dle chuti posypat na jemno nakrájenou cibulí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!