Srnčí ragú z plece
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 kg srnčího plecka
- 20 dkg uzeného špeku
- 1 litr vývaru ze srnčích kostí
- 2 velké cibule
- 2 lžíce rajského protlaku
- 1 sáček směsi koření Divočina
- 3 stroužky česneku CZ
- sůl
- pepř
- vepřové sádlo
- máslo
- hladká mouka
Postup Srnčí ragú z plece
Postup přípravy receptu
-
Srnčí maso nakrájíme na přibližně stejně velké kostky, a slaninu na menší kostky. Maso smícháme s kořením a vložíme nejlépe do druhého dne do lednice uležet.
Do hrnce dáme rozehřát polévkovou lžíci vepřového sádla a vložíme na jemno nakrájené cibule, slaninu a opečeme vše do zlatova. Jakmile je vše dokonale zlaté“ přidáme rajský protlak a necháme ho pořádně zarestovat, směs stále mícháme.
Uleželé okořeněné maso vložíme do hrnce na opečenou cibuli se slaninou a protlakem, a zprudka necháme maso zatáhnout.
Jakmile se maso zatáhne, tak přidáme sůl, pepř, utřený česnek a necháme lehce dusit podlitím připraveným vývarem do ¾ masa do změknutí. V průběhu dušení můžeme vývar lehce dolévat.
Jakmile je maso měkké, tak přidáme v troše studené vody rozmíchanou lžíci hladké mouky na zahuštění. Vše dobře společně promícháme a necháme na mírném ohni lehce provařit asi 10 - 15 minut.
Na závěr dochutí oříškem másla pro lesk a zjemnění omáčky. Podáváme s opečeným bramborovým knedlíkem, nebo čerstvým chlebem. Můžeme dle chuti posypat na jemno nakrájenou cibulí.