Králík pečený na hořčici

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 králík
400 g anglické slaniny
200 g špeku
4 větší cibule
200 g plnotučné hořčice
125 g másla
1/2 lžičky tymiánu
pepř a sůl

Postup přípravy receptu

  1. Naporcovaného králíka dobře potřeme hořčicí, naskládáme do pekáče, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem.

  2. Slaninu, špek a cibuli nakrájíme na kostičky, v míse smícháme a rovnoměrně poklademe do pekáče na králíka. Máslo rozpustíme a vše jím zalijeme. Zaklopíme a necháme do druhého dne uležet v chladu.

  3. Druhý den pekáč vložíme do trouby a pečeme zaklopené asi 60 minut na 200°C. Pak vršek odklopíme a za občasného podlévání pečeme ještě dalších 60 minut.

  4. Králíka podáváme s knedlíkem či šťouchanými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!