Králík pečený na hořčici
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 králík
- 400 g anglické slaniny
- 200 g špeku
- 4 větší cibule
- 200 g plnotučné hořčice
- 125 g másla
- 1/2 lžičky tymiánu
- pepř a sůl
Postup Králík pečený na hořčici
Postup přípravy receptu
-
Naporcovaného králíka dobře potřeme hořčicí, naskládáme do pekáče, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem.
Slaninu, špek a cibuli nakrájíme na kostičky, v míse smícháme a rovnoměrně poklademe do pekáče na králíka. Máslo rozpustíme a vše jím zalijeme. Zaklopíme a necháme do druhého dne uležet v chladu.
Druhý den pekáč vložíme do trouby a pečeme zaklopené asi 60 minut na 200°C. Pak vršek odklopíme a za občasného podlévání pečeme ještě dalších 60 minut.
Králíka podáváme s knedlíkem či šťouchanými brambory.