Kuřecí na paprice zase trochu jinak

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

6 ks horní kuřecí stehno bez kůže
1 pl oleje nebo másla
1 cibule nakrájená nadrobno
1 pl sladké papriky
2 pl čerstvého zázvoru nakrájeného nadrobno
200 g očištěné cukety (nakrájené na kostičky)
1 kostka slepičího bujónu
250 g smetany 33%
1 pl hladké mouky
sůl dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. V hlubším kastrolu na rozehřátém tuku necháme zesklovatět cibuli, přidáme opláchnuté a osušené maso a po obou stranách necháme zatáhnout.

  2. Zaprášíme paprikou, promícháme, přidáme cuketu a zázvor.

  3. Podlijeme vařící vodou, rozdrobíme kostku bujónu a pod poklicí dusíme doměkka. Pokud budeme připravovat v papiňáku, podlijeme 200ml vařící vody a od doby syčení tlakového ventilu na mírném plameni vaříme 18 minut.

  4. Měkké maso odložíme stranou a šťávu ponorným mixérem rozmixujeme.

  5. Z mouky a smetany si rozmícháme záklechtku, kterou za stálého míchání přiléváme do horké omáčky a necháme na slabém plameni 10minut provařit. Do hotové omáčky dáme prohřát maso a podáváme s knedlíkem, nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!