Králík na zelenině v pomalém hrnci
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 2 králičí hřbety
- 2 větší mrkve
- 1/3 větší bulvy celeru
- 2 řapíky celeru
- 2 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 větší rajské jablíčko
- sůl
- Koření od Antonína Králík“
- 50 g špeku na kostičky
- l lžíce sádla
- 3 dl vývaru
- plátek másla (asi 0,5 cm)
Postup Králík na zelenině v pomalém hrnci
Postup přípravy receptu
-
Králičí hřbety opláchneme, osušíme. Osolíme ze všech stran a posypeme kořením na králíka a necháme odpočinout.
V pánvi se silným dnem na špeku orestujeme z obou stran takto připraveného králíka a poté jej přendáme do PH.
Do výpeku přidáme lžíci sádla a nakrájenou cibuli a česnek. Pak do pánve přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a restujeme, až je krásně opečená. Naposled přidáme na menší kousky nakrájené rajské jablíčko. Takto připravenou zeleninu přidáme ke králíkovi a přilijeme vývar.
Při 120°C jsem králíka pomalila 2 hodiny 30 minut. Pak jsem králíka schovala do předehřáté mísy. Zeleninu jsem propasírovala a nakonec jsem pro zjemnění přidala kousek másla. Zahušťovat není třeba. Maminka podávala s bramborovým knedlíkem, já mám raději bramborovou kaši.