Králík na zelenině v pomalém hrnci

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

2 králičí hřbety
2 větší mrkve
1/3 větší bulvy celeru
2 řapíky celeru
2 větší cibule
2 stroužky česneku
1 větší rajské jablíčko
sůl
Koření od Antonína Králík“
50 g špeku na kostičky
l lžíce sádla
3 dl vývaru
plátek másla (asi 0,5 cm)

Postup přípravy receptu

  1. Králičí hřbety opláchneme, osušíme. Osolíme ze všech stran a posypeme kořením na králíka a necháme odpočinout.

  2. V pánvi se silným dnem na špeku orestujeme z obou stran takto připraveného králíka a poté jej přendáme do PH.

  3. Do výpeku přidáme lžíci sádla a nakrájenou cibuli a česnek. Pak do pánve přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a restujeme, až je krásně opečená. Naposled přidáme na menší kousky nakrájené rajské jablíčko. Takto připravenou zeleninu přidáme ke králíkovi a přilijeme vývar.

  4. Při 120°C jsem králíka pomalila 2 hodiny 30 minut. Pak jsem králíka schovala do předehřáté mísy. Zeleninu jsem propasírovala a nakonec jsem pro zjemnění přidala kousek másla. Zahušťovat není třeba. Maminka podávala s bramborovým knedlíkem, já mám raději bramborovou kaši.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!